אמונה

האם יש דרך מסוימת להתעשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם כל הספרים שאנשים שהתעשרו מוצאים ספרים על איך להתעשר ואיזו השתדלות צריך אדם לעשות כדי להתעשר - האם הם נכונים? האם יש דרך מסוימת להתעשר? או שמא האדם צריך לעשות את ההשתדלות הראויה לו? אך אם הוא לא עשה את ההשתדלות הנכונה, איך הוא יגיע לזה? ישנן כל מיני טכניקות שאנשים ביססו על התעשרות, כגון שיווק וגישה נכונה. אך השאלה שלי, אם בורא עולם לא ירצה לתת לאותו אדם להתעשר - הוא לא יתעשר, או שמא אין כל סיבה לזה וזה תלוי אך ורק בזעת אפו ובהשתדלותו?

תשובה

שלום וברכה

מזונותיו של האדם קצובין לו מראש השנה עד ראש השנה, ולא תועיל ההשתדלות מאומה להוסיף לו בגרוש על אשר נגזר על האדם. אבל ההשתדלות גזירת שמים היא, מקללת האדם הראשון, שחובה על האדם להשתדל ולהזיע לפרנסתו. כל הטכניקות מועילות רק לאנשים שנגזר עליהם להרוויח, ולכל שאר בני האדם לא תועיל ההשתדלות מאומה.

בברכה - בנימין שמואלי