שאל את הרב - כללי

דיני טבילה

  • ה' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום , מדריכת הכלות שלי אמרה לי שלפני המקווה אני צריכה לגזור את השפיצים שיוצאים מהציפורניים (היכולים לצאת כמו קוצים מימין ושמאל לציפורן). לפני כן נמנעתי מלגזור לבד את החלקים האלה. הפעם היחידה שאני זוכרת שגזרתי היה במכון קוסמטיקה לפני החתונה. כעת , כאשר אני גוזרת חלקים אלו כל פעם לפני המקווה אני מרגישה שהם גדלים בצורה "פרעית " יותר ומהווים לי מטרד קל. האם אני חייבת לגזור חלקים אלו לפני המקווה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה, ואנן מבקשים במיוחד את סליחתך על כך.

צורת האצבעות עם הצפרנים חייב להראות שלם וחלק.

לכן יש חיוב לגזוז את אותם שפיצים.

ואם הם גדלים בחזרה באופן פרעי יותר, יתכן שאין הם נחתכים נכון. לכן תבקשי מהבלנית שתעשה את זה בשבילך או שתראה לך האיך לחתכם כדי שלא יגדלו בחזרה ככה.

בברכה,

רב נחום