שבת

שעון שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גרה בבית דתי ובשבת יש לנו שעון שבת למוצרים חשמליים כמו פלטה, מזגן ואור. האם מותר לשים שעון שבת גם לטלויזיה או מוצרי חשמל אחרים?

תשובה

שלום וברכה

אין לעשות כן,

בצפיה בטלויזיה או שמיעת רדיו יש איסור של הנאה ממעשה שנעשה בשבת באיסור, מאחר והרבה יהודים מחללים שבת לצורך הפקת התוכניות וכל מלאכה שנעשית בשבת אסורה בהנאה, ולכן אסור לראות טלוויזיה ישראלית בשבת.

סיבה נוספת שאוסרת צפיה בטלוויזה שאינה יהודית היא משום עובדין דחול, גם אם לא היו מחללים את השבת בהפקת התוכניות ואף אם מדובר בשמיעת מוזיקה מנגן וכדו', הדבר אסור. הצפיה בטלוויזה גוררת אווירת יום חול ואינה מתאימה כלל לקדושת השבת ולכן אין להשתמש בטלוויזיה בשבת כלל.