שאל את הרב - כללי

מחשבות והרהורים

  • ה' אדר א' התשע"ו

שאלה

כבוד הרב אני במצוקה המון זמן , כבר המון זמן באים מחשבות פולשניות לראש על אנשים או על השם יתברך חס ושלום על אנשים שאני אוהב או רב מכובד . מחשבות כמו הלוואי והוא ימות או אשתו חס ושלום , ואלה סתם מחשבות שטות שבאות וככל שאני מתנגד אליהן הם מתגברות , רבי נחמן כותב לא להתייחס אליהן כלל , בנוסף קראתי שזה אחת מהתופעות הנפוצות בעולם בתחום הפסיכיאטריה , האם המחשבות שאני חושב הן בעלות משמעות? כלומר הן יכולות לעשות לאותו רב אם אדם שאני אוהב משהו רע?? או פשוט להתעלם מהן... ממש צריך עזרה אני כבר אובד עצות , תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

 כפי שהבנתי אין בכח הדמיון לבד לפעול מציאות גשמי.

לכן אין לדאוג מדמיונות שליליים שאין רצון האדם מתחבר להם, וכמו שלמדת.

אמנם צריכים לראות מאיפה מגיעים המחשבות האלו. מאימתי התרגלתם להם, והאם הם באים בזמנים מסויימים?

בברכה,

רב נחום