שאל את הרב - כללי

ענייני משפחה

  • ד' אדר א' התשע"ו

שאלה

ב״ה שבוע טוב כבוד הרב. אני נשוי קצת יותר משנתיים וגר קרוב להורים של אשתי. אני גם עובד איתם בעסק המשפחתי. רצוי לציין שאני אדם שקט יחסית ורציתי לספר שקשה לי מאוד בקרבת חמתי. מעבר לכך שהיא מאוד לחוצה בעסק ומראה להט בעבור כסף, היא גם מתערבת בכל דבר קטן שקורה וכמעט כל יום מדברת לשון הרע, מרכלת על אחרים ולפעמים אף פולטת קללות לא נעימות לאוזן. אני מרגיש תמיד אנרגיות שליליות בקירבתה ולא יודע כיצד לנהוג מכיוון שאני די מחויב למקום העבודה ובכל זאת היא חמתי. אני חושש גם מההתערבות שלה ביחסים שלי ושל אשתי. אני כבר מספר חודשים מרגיש שאני לא מסוגל להיות לידה. לא יודע איך להסביר את הכוח של האנרגיות השליליות האלה מצידה. קשה לי מאוד לספוג אנרגיות אלו. אשמח מאוד מכבוד הרב לקבל ייעוץ מה עליי לעשות. שבוע טוב ובשורות טובות בע״ה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

הייתי מייעץ שלא תעזוב את העבודה מיד, אבל תחפש אפשרות עבודה אחרת במקום אחר.

כאשר תמצא משהו, תודיע להורי אשתך, ש}"חבל, אבל לתועלת המשפחה ומעוד כמה סיבות (- אל תפרט בשום אופן את הסיבות!) אתה חייב לעזוב מיום זה וזה" (כגון מיד אחרי פסח).

אתה יכול להגיד להם שמצאת "עוד משהו", אבל תנסה בכל הכוחות שלא להוסיף שום פרטים איפה ומה. רק תגיד "סליחה, אבל מסיבות שונות אין לי ברירה".

ותתפלל לפני כן להקב"ה שיסייע לך למצוא את המקום הנכון, ולצאת מן המצב הנוכחי על צד היותר טוב.

בברכה,

רב נחום