שאל את הרב - כללי

לשון הרע<><><>

  • ב' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, דיברתי עם חברה שלי שתבוא לשיעור תורה של רב מסוים שהוא מאוד מוכר ומזכה את הרבים, והיא אמרה שהיא לא רוצה לבוא כי היא לא אוהבת את השיעורים שלו כי היא אמרה שהשיעורים הם בעיקר צחוקים ובדיחות והיא מחפשת שיעורי תורה רציניים... (בליבי לא האמנתי ולא קיבלתי את דבריה) אך, אמרתי לה בערך שכל אחד והטעם שלו בשיעורי תורה ואיך שהוא מתחזק ואוהב לשמוע שיעורי תורה.. יש כאלה שיאהבו וילכו לשיעורי תורה עם בדיחות וצחוקים.. ויש כאלה שילכו לשיעורי תורה יותר רציניים... האם עברתי על איסור לשון הרע שדיברנו על הרב? ועל השיעורים של הרב? האם צריך לבקש מחילה מהרב?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

בפשטות אין כאן לשון הרע, כי החברה לא דיברה כך מתחילה בכוונה כדי לומר משהו שלילי על הרב, ח"ו, אלא כל כוונתה היתה רק להביע את  הטעם האישית שלה בשיעורים.

וככל הנראה, מה שענית היתה הענייה הראויה ; ועל ידי זה מנעת את תשובת חברתך  מלהיות נתפסת אצלך כאילו יש כאן איזשהו שלילות באופן אישי - ולכן נראה שלא היה כאן לשון הרע כלל, לא בדיבור ולא בקבלתה בשמיעה.

בברכה,

רב נחום