שאל את הרב - כללי

הזמנת אבל לחתונה

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

גיסתי מחתנת את בנה דודיה ואמה בשנת האבל על האם אך אינם נמנעים להגיע לשמחות האם מותר להזמין אם לא יכעסו

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי, מותר לשלוח הזמנה סטנדרטית בדואר (בלי שום כיתוב אישי בפנים), ושולח ההזמנה יכוין ששולח להן כן רק בכדי שידעו בדיוק מתי החתונה ושמות של החתן והכלה, כדי שיוכלו להתפלל עליהם  - ואפילו אם לא יגיעו.

ויש לתלות שהם כבר יעשו את מה שהם צריכים על פי הפסק של הרב שלהם. ואין בשליחת הזמנה גרידא משום "לפני עיור".

בברכה,

רב נחום