שאל את הרב - כללי

האם אדם הראשון נברא מהול?

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה: האם אדם הראשון נברא נימול? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אדם הראשון נברא מהול כמו שמובא באבות דרבי נתן (פרק ב פסקה ה), ולמדו כן ממה שכתוב (בראשית א כז) "ויברא אלוקים את האדם בצלמו", ומהמילה "בצלמו" למדו שאדם נברא בצלם שלו שלא היה צריך שום תיקון כלל (בנין יהושע שם בשם הזית רענן תחילת פרשת בראשית).

בברכה,

הלל מאירס