שאל את הרב - כללי

שאלה על דגים- מעניינת במיוחד.

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום, ברצוני לשאול שאלה חשובה שאנשי דת לא ידעו לענות לי עליה: אתמול למדתי בשיעור תורה על חודש אדר ולמה הוא מאופיין בסמל של דגים, ושדגים הם מוסתרים והם ניצלו מאסון המבול ותיבת נח כי הם לא השחיתו את דרכם. ולכן ניצלו מהמבול. אלוהים אומר :" וַיֹּאמֶר ה', אֶמְחֶה אֶת הָאָדָם אֲשֶׁר בָּרָאתִי מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה, מֵאָדָם עַד בְּהֵמָה עַד רֶמֶשׂ וְעַד עוֹף הַשָּׁמָיִם, כִּי נִחַמְתִּי כִּי עֲשִׂיתִם. וְנֹחַ מָצָא חֵן בְּעֵינֵי ה'". ", זאת ועוד הוא מדגיש אשמיד כל בשר.. או פסוק במובן הזה, ולכן שאלתי בשיעור: האם בגלל הפסוקים הללו, מכיוון שאלוהים השמיד "כל בשר" מעל האדמה, והגדים ניצלו... האם זו ההוכחה שדג אינו נחשב כבשר? ולכן מותר לאכול אותו עם חלב, או יש כאלו שמפרידים.. אך דג לא נחשב לדבר בשרי כמו פרה.... אשמח מאוד לתשובה שתעשיר אותי !!!

תשובה

שלום וברכה

כתבת דברים יפים ונכונים אולם חז"ל לומדים מהפסוק בראשית פרק ז פסוק כב כֹּל אֲשֶׁר נִשְׁמַת רוּחַ חַיִּים בְּאַפָּיו מִכֹּל אֲשֶׁר בֶּחָרָבָה מֵתוּ: שמכאן שהדגים שהם בים ולא בחרבה לא מתו.