שאל את הרב - כללי

פיטום הקטורת

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

הי, אנחנו בימי ראשון וחמישי קוראים פיטום הקטורת בשעה 15:00 לעניין סגולה והצלה. אם שכחנו לקרוא בשעה זו ונזכרנו אחרי שעת מנחה או אפילו בזמן שכבר יש חושך. האם מותר לקרוא את זה כקבוצה? הגיבו לתגובה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

לא ראוי לקרוא פרשת פיטום הקטורת בשעות הלילה. יש נוהגים לומר פרשת הקטורת במוצאי שבת - לאחרי רדת הלילה. האר"י ז"ל החמיר גם במוצאי שבת, לא להגיד פרשת הקטורת בלילה. [תשובת הרב מנשה ישראל].

ואם הוא עדיין בין השמשות, נראה שמותר לקרוא, שכן הקרבת הקטרת עצמה היתה מתקיימת [כן יתכן לשיטת ר' יוסי בירושלמי] בזמן בין השמשות.

בברכה,

רב נחום