שבת

תבשיל לח על גבי פלטה מכובה

  • כ"ח שבט התשע"ו

שאלה

שלום וברכה שלום וברכה רציתי לדעת לגבי הנחת תבשיל לח על גבי פלטה מכובה, ראיתי שמחלקים בין מים לתבשיל . הרב עובדיה זצ"ל ביביע אומר ובנו בילקוט יוסף לא מחלקים בפירוש בין תבשיל לח למים, אומנם הם אומרים תבשיל אך עדיין אין חילוק ברור, מאיפה אפשר לראות או להבין את מקור הדברים ? אשמח אם תעזרו לי תודה

תשובה

שלום וברכה

הסיבה שיש מקום להחמיר במים היא כי כל הקולא שמותר להניח תבשיל לח קר על גבי הפלטה הקרה בשבת היא אף שיש חשש של גרמת בישול כאשר השעון שבת יועל אולם ניתן להקל בצירוף הפוסקים שאין בישול אחר בישול בדבר לח. אולם רבים סבורים שבמים לכל הדיעות יש בישול אחר בישול ועל כן אין לסמוך על זה רק בתבשיל ראה http://halachayomit.co.il/he/QuestionDetails.aspx?ID=933