תפילה וברכות

תפילות וברכות כמנהג אבות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד תודה רבה לכבודו היני מתפלל בנוסח ספרדי והיו לי כמה בעיות בשבת האחרונה שהתפללתי בבית כנסת אשכנזי - עד כמה רצוי להתפלל בסידור בנוסח אשכנז ? - האם עדיף להסתובב עם הסידור האישי בשביל לא להגיע למצב שנגיד בברכת מזון אצטרך לקרוא בנוסח שונה ? - בתפילת שחרית בזמן קריאת התורה כאשר הציבור עמד ואני רגיל לשבת , האם צריך לכבד את המקום או פשוט לשבת ? - תפילת קבלת שבת היני רגיל לקבל את השבת בעמידה לכיוון מערב ,מה עושים כאשר כל הציבור יושב במזמור לכה דודי ? -נוסח אשכנזי אומרים ´עלינו לשבח´ אחרי ברכת העומר האם צריך לקרוא כהרגלי או שיש עניין להגיד ביחד עם הציבור שאלה מורכבת - האם כל נושא העדות זה סוג של עונש בגלות לעם ישראל הרי לפני חורבן בית שני כולם היו אחידים ? תודה על הסבלנות יישר כח -

תשובה

שלום וברכה

כל דבר שלא ניכר לכולם השינוי, יש לך לעשות כמנהגך, ובדבר שהשינוי ניכר כגון לשבת כשכולם עומדים, יש לעמוד עם כולם.

אם אין לך את הסידוןר שלך אתה יכול להתפלל כנוטסח שיש לך בסידור, אולם עדיף שתתפלל בנוסח ספרדי ולהביא איתך את הסידור בכל מקום.

בשבת כשאי אפשר לטלטל איןו להביא את הסידור ויש להתפלל בסידור המצוי בבית הכנסת.

בהצלחה - בנימין שמואלי