תפילה וברכות

ברכות השחר ועוד......

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי כמה שאלות: 1.לגבי ברכות השחר אין לי מושג פשוט איפה להתחיל ואיפה לסיים אני מתחילה בברכות הקבועות של הבוקר כמו מודה אני,אשר יצר,שלא עשני וכד",ברכת התורה, הכהנים,אדון עולם ולבסוף קריאת שמע.הסדר הזה נראה לי קצר מדי, מהם סדר ברכות השחר לנשים? 2.קורה לי לפעמים מצב שאני מחוץ לבית ועליי להיכנס לשירותים ציבוריים,בתיק שלי אני תמיד נושאת איתי ספר תהילים ואני יודעת שאסור להכנס עם ספר זה לשם, מה עושים במצב כזה שאין אף אחד בסביבה שישמור על התיק ונאלצים להכנס לשירותים ציבוריים? 3.האם מותר לצאת ולבלות ביום העצמאות ללא קשר לחגיגת היום עצמו? 4.שאלה שמטרידה אותי המון זמן יצא לי פעמיים ללכת לרב כלשהו, הוא מסוג הרבנים האלו ש´רואים את הנפש´,בפעם הראשונה שהייתי אצלו הוא אמר דברים נכונים לגביי למרות שהיו כמה שהוא טעה,ובפעם השנייה הוא אמר לי דברים כללים כאלו די נכונים. מה שמציק לי זה שהרב דיבר איתי על קיום יחסי מין עם חברי ועל דברים אישיים לגביי בנושא זה? זה הגיוני שרב ידבר בכלל על דברים כאלו, זה נראה לי ממש מוזר ואחרי הפגישה השנייה אמרתי לעצמי שאני לא אחזור לשם כי אני מרגישה בושה לשבת מול רב ולהישאל שאלות מסוג זה, מה דעתך על זה? המון המון תודה לך ולכל צוות הידברות על פועלכם,המשיכו לקרב את לבבות ישראל אל דרך האמת.

תשובה

שלום וברכה

1. אני חושב שאת אומרת הכול, מלבד תפילת העמידה.

אולם כדי לוודא זאת שלחי לי מספר טלפון ואחת ממדריכותינו תחזור אילייך.

2. שימי את התהילים בתוך שקית ניילון, וכך לא יהיה כל בעייה להכניס זאת לשירותים עם התיק.

3. מותר לבלות במקומות צנועים.

4. מבלי להיכנס למהימנותו של הרב הזה.

אם הוא דיבר דברים נכונים הרי זה מחובתו להתריע בפנייך על העניין, וטוב עשה שדיבר על כך.

גם אנו כאן באתר עונים על כל שאלות מכל הדברים האלו, וכמובן שכאן זה יורת קל ויותר נחמד, מאחר ושהבדר נעשה בצניעות ובדיסקרטיות.

 אשמח לעמוד לרשותך בכל עת.

בהצלחה - בנימין שמואלי