שאל את הרב - כללי

״פתחו לי פתח...״ התנדבות

  • כ"ח שבט התשע"ו

שאלה

לצערי הרב אני לא מצליחה להתפלל נורמאלי ובכוונה ואני מקפידה על 3 תפילות, ואני מתחננת לה׳ שיתן לי כח להתפלל,אבל למה זה לא עוזר?יש דבר כזה שהשם לא רוצה לשמוע את התפילה?וגם כתוב ״פתחו לי פתח...״למה זה לא עובד עלי? אני מתנדבת אצל משפחה שהאבא נפטר,אבל לא כיף לי מזה ואין לי סיפוק,אני מחכה רק לסיים את זה,יש טעם להמשיך?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ואני מתחננת לה׳ שיתן לי כח להתפלל,אבל למה זה לא עוזר?יש דבר כזה שהשם לא רוצה לשמוע את התפילה?

- ידוע הדבר שיש אצל כל אחד עליות וירידות, ימי קטנות וימי גדלות, וזה נורמלי (ראי ספר עלי שור ח"א שער א' "ימי האהבה וימי השנאה) ועצות שם האיך להתחזק ב"ימי הקטנות". ואין זה מראה שהקב"ה אינו רוצה בתפילתך, להיפך, הוא רוצה שתראי לו שאת עדיין ממשיכה להתפלל אע"פ שלפעמים יש זמני "קטנות" ולא מרגישים את הקשר לגמרי.

וגם כתוב ״פתחו לי פתח...״למה זה לא עובד עלי?

- ברור שמה שאת עושה זה חשוב. אמנם, אחד מן הכללים בתפלה, שלא לצפות לעניית התפלה - כי הצפייה התמידית אחרי התפלה דוחה את התוצאה מלבוא (ברכות לב:). לכן כדאי שתבקשי בתפלה את מה שאת צריכה ממקום כנה, ואחרי התפלה תשקיעי את עצמך באיזה פרויקט (כגון של חסד) שתשכחי מלחשוב על מה שהתפללת. וממילא הקב"ה ישלח את הענייה על מה שבקשת באמת.

אני מתנדבת אצל משפחה שהאבא נפטר,אבל לא כיף לי מזה ואין לי סיפוק,אני מחכה רק לסיים את זה,יש טעם להמשיך?

- אין כאן מספיק פרטים כדי לדעת אם זה בשבילך או לא. למה אין לך סיפוק שם? האם הם נהנים/דרושים להתנדבות שממך? איזו חיובים יומיים יש לך מחוץ לאותה עבודה?

בברכה,

רב נחום