שאל את הרב - כללי

משה רבינו<>M

  • כ"ו שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב למה אנחנו קוראים למשה משה רבינו למה לא משה הנביא

תשובה

לכבדו השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי, גדלות האדם אינו נמדד בעיקר מכוחו בנבואה, שזהו מתנת אלקים הבאה אחרי הכנתו.

אבל גדלות האדם באמת מוכחת ממה שאחרים למדו ממנו, ממידות הטובות שלו והנהגותיו, אשר לזה טעון עבודה תמידית של האדם לאורך כל ימי חייו.

ויש לומר שלכן נקרא משה רבנו, רבנו, כי עיקר גדלותו היה שזכה ללמד את כל הכלל ישראל תורה, כלומר המידות הטובות והמצות שיש לישראל להתנהג בהם בכל מצב ומצב, כדי שיהיו ניכרים כסגולתו של הקב"ה בעולם הזה.

בברכה,

רב נחום