שאל את הרב - כללי

שחרית מאוחרת הסמוכה לחצות היום

  • כ"ד שבט התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב, אם קרה שקמתי מאוחר מכל סיבה שהיא, והזמן קרוב לחצות היום, ואין לי מספיק זמן להתפלל את כל תפילת שחרית, האם יש להתפלל רק חלק ממנה עד חצות היום או שאפשר להמשיך? למשל אם התחלתי ב11:30 וחצות ב11:45? מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

יש לדלג ולומר רק ברכות התורה וברכות השחר ברוך שאמר אשרי וישתבח.ברכות יוצר אור והלאה עד שמונה עשרה.

אם אין די זמן ניתן לדלג עוד כדי להתפלל לפני חצות.

בנות יאמרו רק ברכות התרוה ברכות השחר ומיד עמידה.