שאל את הרב - כללי

כיבוד אב ואם<><>

  • כ"ד שבט התשע"ו

שאלה

בס"ד לכבוד הרב בנימין שמואלי שלום רב, שתפתי בחתונה אזרחית של אחי אליה לא הלכתי, גם לא דברתי עליה עם אף אחד במשפחה המצומצמת והמורחבת. כשחולקו הזמנות לחתונת קרובים אחי קבל הזמנה ביחד עם הורי כי פשוט לא דברתי. אמי כעסה מאד וגרשה אותי בבושת פנים מביתם של הורי, לא רוצה לראות אותי, אפילו כאשר הלכתי לאחר חודש ודפקתי בדלת לא פתחה לי. אבי ביחד איתה. הוא לא שומע טוב ולא ניתן לדבר עמו בטלפון. חיכיתי לו ברחוב לא רחוק מביתם פעמיים ולא עבר. לבסוף נסעתי בפעם השנייה ממש ליד ביתם וראיתי אותו עולה במדרגות אך לא הספקתי להסב את תשומת לבו אלי אבל ברכתי בשם ומלכות כי קראתי כי כל מי שלא רואה את אביו ואת אמו שלושים יום צריך לעשות כך. מאד קשה לי רגשית. השאלה מה לעשות מבחינה הלכתית? אני קוראת עבור אבא ואמא תהילים יום יום כדי שירגעו ויעלו רוחנית ומברכת אותם בברכת המזון.

תשובה

שלום וברכה

את נהוגת נכון מאוד מלבד התפילה אין הרבה מה לעשות. את יכולה לשלוח משיהו שינסה לתווך בינך לבין אימך אבל את לא יכולה להביע חרטה על כך שלא הלכת לחתונה, את יכולה להביע חרטה על הפגיעה באמא ואת מצטערת שאמא נפגעה.

היי ברוכה לה' והמשיכי בעבודת הקודש שלך.