תפילה וברכות

תפילת 18?<

  • כ"ב שבט התשע"ו

שאלה

שלום, 1- האם בתפילת יחיד שאני בהית אני יכולה להתחיל להתפלל (שירית/מנחה/ערבית) ישר מתפילת 18 ללא קריאה לפני כן? 2- בסיום תפילת 18 ביחיד האם יש להתקדם גם 3 צעדים למקום התפילה המקורי? אם כן מתי ואיך? 3- מה אפשר לעשות/ לחשוב כדי להכין את עצמי לקראת המעלה החשובה של התפילה? הרבה פעמים אני ממש מנסה להפנים שאני מול בורא עולם אבל לא ממש מצליחה לתפוס את זה בראש ועוד לא מרוכזת בכלל בתפילה.. יש עצה לכן?

תשובה

שלום וברכה

1. יכולה להתפלל מיד אבל עדיף לומר כמה פסוקים כגון מזמור אשרי יושבי ביתך.

2. כאשר סיימת את התפילה ופסעת שלושה פסיעות ואמרת עושה שלום וכו' יש לך להמתין 3/4 שניות ולאחר מכן תוכלי לחזור למקומך.

3. לפני תחילת התפילה יש להתבונן בנחת מה את עומדת כעת לעשות לעמוד לפני מלך מלכי המלכים בוראינו יוצרינו הנותןל לנו אתכל צרכינו לשבחו ולהללו ולהודות לו ולבקש ממנו את צרכייך, לאחר מכן נתחיל להתפלל. ראוי לדעת שבכל מקרה אין כמעט אדם שניצול ממחשבות זרות בתפילה מסיבות שונות שלא נפרטם כאן , אבל על האדם להשתדל להתרכז כמה שיורת במילים שמוצאי מפיו ולזכור שהוא עומד לפני הבורא ברוך הוא, גם אם הכוונה לא בשלימות, אין לחשוש והתפילה רצויה מאוד בשמיים, על האדם להשתדל ככל יכלתו וה' הטוב רואה את ההתתאמצות שלנו ומקבל את תפילתינו ברחמים וברצון. מי