תפילה וברכות

כותב ביד שמאל ושאר מעשיו ביד ימין, על איזו יד יניח תפילין?

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

אני מניח תפילין ביד ימין כבר כמעט 32 שנה. אני כותב ואוכל בשמאל אבל כל השאר בימין, האם זה בסדר שאני מניח בימין? תודה

תשובה

שלום רב,

כיוון שאתה כותב ביד שמאל, אזי למרות שאת רוב המלאכות אתה עושה ביד ימין, היד שאתה כותב בה נחשבת לימין, ולכן תניח תפילין ביד השנייה שהיא יד ימין (שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן כז סעיף ו).

ומכל מקום כיוון שיש הרבה פוסקים שחולקים וסוברים שיש ללכת אחר היד שעושה בה את רוב מעשיו, ושהיא נחשבת לימין, והיד האחרת נחשבת ליד שמאל, טוב שאחר התפילה תניח תפילין גם ביד שמאל ללא ברכה, ותקרא בהם קריאת שמע, ותצא ידי חובת המצווה לכל הדעות (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן ב).

בברכה,

הלל מאירס