זוגיות

בית כנסת או משפחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בעלי מגיע מבית מסורתי ואני מבית חילוני. בעלי נוהג ללכת ביום שישי לבית הכנסת. הוא מתעקש לנסוע לבית הכנסת באזור בו הוא גדל, ליד בית הוריו, ולא בעיר מגורינו. דבר זה מצריך ממני ומבתי (ובע´ה בני) לצאת מהבית כחצי שעה לפני כניסת השבת ולשהות אצל הוריו כ-5 שעות עד שאנו חוזרים הביתה. איני מעוניינת לשהות אצלם לפרק זמן שכזה וביקשתיו ללכת לבית הכנסת באזור מגורינו ומיד אח´כ ניסע לארוחת ערב אצל הוריו. כיום המצב הוא שהוא נוסע יחד עם בתי ואני נשארת לבד בבית. כאשר אלד (ממש בימים אלה) איני מעוניינת להישאר בבית בלי ילדיי. אני מרגישה כי זהו אחד הדברים המהווה מכשול ביחסים בינינו ומפצל את התא הגרעיני שאנו מנסים לבנות בישראל. אין זה נכון כלפי או כלפי ילדיי שלא נהיה ביחד ביום שישי בערב. מה תאמר היהדות במקרה זה. מה אפשר לעשות? נ.ב. אין באפשרותי להגיע באופן עצמאי מאוחר יותר לבית הוריו. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

דעת היהדות היא שעל כל המשפחה להישאר בבית ולהתפלל בבית הכנסת הסמוך לבית ולחזור הביתה לסעודת השבת ולא לנסוע ביום שישי בערב לשום מקום.

הנסיעה ברכב אסורה בשבת באיסור גמור לכל יהודי וחלילה לחלל שבת לצורך הליכה לבית הכנסת או לצורך סעודת שבת.

קבלי על עצמך להכין סעודת שבת אצלך בבית וכך הכול על מקומו יבוא בשלום.

ה´ יעזור שתזכי בזכות זה ללידה קלה ולילד בריא וירא שמים.

בברכה - בנימין שמואלי