שאל את הרב - כללי

הנפילים ובנות האדם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! כתוב שהנפילים שהתהלכו בארץ לקחו מבנות האדם מיהם אותם הנפילים? בהסבר לשאלה קודמת שנשאלה כאן התשובה היתה ששני מלאכים ירדו לארץ ולא עמדו בפיתוי וכתוצאה של זיווג עם בנות אדם נולדו הנפילים, האם זה נכון? למלאכים אין גוף פיזי,כיצד יכול להיות זיווג בין מלאך לבת אדם? תודה,

תשובה

כשמלאך יורד עלי אדמות הוא מתגשם, ומקבל גוף גשמי המתאים לתנאי המחיה על כדור הארץ.

אותם מלאכים שנפלו מדרגת המלאכיות שלהם, היו אלו שקטרגו על בריאת האדם, ואמרו כי מעשי האדם לא מצדיקים את בריאתו, לפיכך נענשו וירדו להתגשם בגוף בני אדם, וחטאו עם בנות האדם, והולידו את הנפילים.

חג שמח - מנשה ישראל