חברה והשקפה

חכמי יוון וחכמי ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם חלק מהידע שחכמי ישראל כתבו בספרי הסוד שלנו על החיים שלנו, על היקום, חלקו בידע של חכמי יוון? אם כן למה היינו צריכים ללמוד מהם אם לנו יש קשר ישיר עם בורא עולם וממנו נוכל ללמוד את האמת. תודה.

תשובה

התורה הקדושה שקבלנו על הר סיני, אינו ספר אפסנאות של הקב"ה.

ולכן לא אמור להיות בו רשימות כלל הצמחים והזרעים, ואופני גידולם והתפתחותם. בתורה נמסרו כל הכללים והפרטים הנוגעים להלכות חייו של האדם היהודי והלא יהודי עלי אדמות, ולכן כן נכלל בו כל מדעי הטבע הקשורים להלכה היהודית, והחלק הזה הוא חלק נכבד מתורתינו הק´.

מאידך, לא מופיעות בו רשימות של כל מיני חיות ודגים, וגם לא המון ידע אסטרונומי שאינו נוגע להלכות האדם היהודי. ובחלק הזה יתכן שחכמי ישראל יקבלו מחכמת הטבע הכללית שהיתה ידועה בזמנם.

חג שמח - מנשה ישראל