זוגיות

להתחתן עם גוי

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, שמי **** ויש לי שאלה שמטרידה אותי מזה זמן רב. הכרתי בחור נוצרי והתאהבתי בו. אנחנו לא בני זוג אך בקשר טוב. תמיד סובבת אותי מין אשמה שזהו חטא גדול, כי הרי התורה אוסרת על נישואים עם גויים. 1. אם אנסה לשכנע אותו, ויסכים להתגייר אבל רק מתוך כוונה של נישואין איתי ולא מתוך כוונה של מציאת האמת ביהדות, האם נוכל להתחתן מבחינת הדת? 2. תוכל לתת לי איזושהי עצה מה לעשות בנדון? אני אוהבת את הבחור אהבת נפש ולא יודעת מה לעשות. מה בכל זאת אוכל לעשות כדי שנוכל להתחתן כדת משה וישראל?

תשובה

שלום וברכה

גיור שאינו גיור של קבלת עול מצוות באמת אינו שווה כקליפת השום. גיור יכול להיות רק כאשר המתגייר מבין את האמת שבתורה ובמצוות, את האמת שביהדות ומקבל על עצמו ללכת בדרך ה' באמת אז הוא נהפך לגר. לכן לא כל כך מהר מקבלים מי רוצה להתגייר רק בשביל להינשא לבת ישראל כי אנחנו חוששים שהגירות אינה גירות אמת.

2. נשמח לשוחח איתך ולהשתדל לסייע לך בכל האפשר כדי שתזכי לבנות את ביתך כדת משה וישראל, נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב אלייך.