חברה והשקפה

מהו הבסיס לכך שאומרים "הכל לטובה"?

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

שלום לרב, יש לי שתי שאלות שלדעתי משיקות זו לזו.

1. מצד אחד אומרים שכל מה שקורה בחייו של האדם הוא מאת ה'. מצד שני, יש לנו בחירה. אני משוכנעת כי האדם בוחר לפעמים בחירות רעות ואלוקים לא מונע אותו מכך, שהרי זה כל הרעיון בבחירה חופשית. ואני שואלת, איך אומרים שכל מה שקורה הוא מאת ה' והוא לטובת האדם אם האדם יכול לבחור בחירות רעות שמובילות לתוצאות רעות? אם כל מה שקורה לי הוא טוב בשבילי, איפה מתבטאת הבחירה החופשית שלי? מה קורה אם אני בוחרת בדבר רע?

2. מהו הבסיס לכך שאומרים שה' עושה תמיד טוב לאדם? אלוקים הרי לא חייב לנו כלום, למה בכלל לחשוב שיעשה לנו רק טוב?

תשובה

שלום וברכה

1. כל דבר גשמי שקורה לאדם אינו בבחירתו כלל, הכל בגזרת שמים. אין האדם יכול להצליח מאומה או להפסיד כלל, ללא גזירת ה' יתברך.

הבחירה שלנו היא רק בעניינים רוחניים ששם הבורא כביכול לא מתערב כלל ונותן לנו להתנהג כרצוננו ובזדה אנחנו יכולים לבחור להיות צדיק כמשה רבינו או רשע כפרעה.

2. http://www.hidabroot.org/he/question/188418

בהצלחה,