שבת

האם מותר לשחק קלפים ביום שבת? (מבוגרים)

  • י"ז שבט התשע"ו

שאלה

1.האם מותר לשחק קלפים ביום שבת? (מבוגרים) 2. האם מותר בשבת למבוגר לשחק עם קטנים במשחק באולינג? 3. האם מותר לפתוח בשבת מגירת סכו״ם כשיש במגירה גם גפרורים?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. תשובה זו מצאתי באתר:

שאלה: "האם מותר לשחק בשבת עם הילדים במשחק רמי, או שאר משחקי קופסא או קלפים ורביעיות?והאם לילדים מותר? אם אפשר מקורות.

תשובהמותר לשחק בשבת במשחקי רמי וקופסה הנ”ל, אין בכך חשש בורר כיון שבעצם כל הקלפים הם בשימוש חלקם מידי ממש וחלקם אינם בשימוש מידי אולם מיד בסמוך יבואו לשימוש. וכפי הכלל שבידינו לענין ברירת אוכל מאוכל שאם הכל נצרך לאותה סעודה אף שאחד מהמינים הוא רוצה לאכול במנה הבאה אין בכך בורר, ורק אם הוא מוציא מין לצורך שימוש בסעודה אחרת נחשב הדבר כברירה. [מקורותראה במנחת אשר על מסכת שבת שם בסופו הדפיס הרב המחבר הגר”א וייס כמה מכתבי הלכה, אחד מהם עוסק במשחק רמי בשבת.]"

2. תשובה זו מצאתי לגבי משחק באולינג:

"שלום

השבת ניתנה לנו כדי להתקרב לרבונו של עולם על ידי תפילה, לימוד תורה, סעודות וכו' ולכן ראוי למעט במשחקים ובוודאי יש למעט במשחקים שמשוחקים בחבורה גדולה ובפהרסיא.

הרב יוסף אפריון"

3. מותר, הואיל והוי בסיס לדבר האסור ולדבר המותר, והסכו"ם המותרים יש להם יותר חשיבות מן הגפרורים האסורים.

בברכה,

רב נחום