תפילה וברכות

ברכת הגומל

  • י"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אחותי ביום חמישי האחרון נסעה ברכב ובחור כלשהו מאוד הלחיץ אותה בזמן הנסיעה ועקב אחריה, בסופו של דבר היא הצליחה להתחמק ממנו והיא הגיעה הביתה מבועתת. לא בהכרח הוא רצה לתקוף אותה או משהו, אך איננו יודעים מהי הסיבה שזה קרה. על כל פנים היא שואלת האם היא צריכה לברך הגומל? תודה

תשובה

שלום רב,

אין לה לברך הגומל על אירוע זה, אולם ראוי שתודה במילים שלה לקדוש ברוך הוא שיצאה בשלום ללא פגע, ומומלץ שתאמר גם "מזמור תודה" (נמצא בתהלים פרק ק) ו/או "נשמת כל חי".

בברכה,

הלל מאירס