שבת

הדלקת נרות שבת בנרות ריחניים

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

הרב ערב טוב, העלית בשו"ת הידברות שאלה האם מותר להדליק נרות שבת בנרות ריחניים ושם התרת להדליק. אבל בשלחן ערוך סימן רסד סעיף ג כתב שאין מדליקין בצרי מפני שריחו נודף ויבוא להסתפק ממנו. הצרי כתב המשנה ברורה זה שמן האפרסמון שריחו טוב מאוד. תודה רבה, ראובן

תשובה

שלום רב,

יפה הערת, אך שם המדובר הוא בשמן, ואז יש חשש שמא יסתפק ממנו, אולם חשש זה לא שייך בנרות מוצקים.

בברכה,

הלל מאירס