שאל את הרב - כללי

סל מזון למשפחה חילונית

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

האם מותר לתמוך במשפחה חילונית בסלי מזון כי הם לא מברכים אבל יש להם ילדים קטנים

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כמובן שמותר לתמוך בהם מצד מצות צדקה מדאורייתא, ובלבד שההורים אינם רשעים להכעיס (ומן הסתם יש לתלות שהם בגדר תינוקות שנשבו).

וראוי להודיע להם בצורה נעימה, שרצונכם עז לסייע להם, אבל על פי ההלכה יש צורך שיברכו על המאכלים שיאכלו שאת מספקת להם (ותמציאי להם גם כרטיס פשוט עם נוסח הברכות אם הם דרושים לכך), לכן בכדי שתוכלי להמשיך לספק להם [לא שתפסיקי, רק שתגידי להם את זה] את מבקשת שיעשו לפחות ברכה אחת כוללת על המאכלים קודם שיאכלו, כגון, "המוציא" לפת, או "שהכל" או "בורא מיני מזונות" לשאר מאכלים.

בברכה,

רב נחום