שאל את הרב - כללי

מה אם האישה כן רוצה ללמוד תורה לעומק?

  • ט"ו שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות. 1) אני חוזרת בתשובה כבר 3 חודשים ברוך ה׳ ויש לי חשק עז ללמוד גמרא בעתיד (רק כאשר אני אסיים ללמוד את כל ההלכות לנשים ויהיה חזקה באמונה) אז האם זה רע שאני רוצה להתעמק ככה בתורה? זה די גברי ואני מפחדת שאני חס ושלום עושה חטא שאני רוצה ללמוד דבר של הבנים. ואציין שאני רוצה ללמוד גמרא נטו בגלל אהבה לבורא עולם ובשביל לחזק אותי בידע ואמונה ולא בגלל סיבות פמינסטיות מגוחכות! וכמובן כאשר כשאני אתחתן בעזרת ה׳ אני אטפל 100% בילדים ויהיה אמא לחלוטין אבל לפעמים אני אקח הפסקה קצרה בצד ואלמד תורה. אז זה רע? 2) אם הנשים לא מחויבות בדבר הכי גדול שזה ללמוד תורה אז מה תפקדנו בסה״כ? רק להוליד ילדים, לשמור על צניעות, לשמור על טהרת המשפחה, לעשות הפרשת חלה, להדליק נרות שבת, להתפלל פה ושם ולחנך את ילדנו ליראת שמיים? זה מרגיש לי כאילו שהתפקיד שלנו די קטן לעומת הגברים שיש להם כ״כ הרבה דברים ענקיים לעשות בעולם התורה..

תשובה

שלום וברכה

אם תרצי ללמוד לעצמך אין בזה איסור.

2. כמבואר בספר החינוך סיבת הפטור של הרבה מהמצוות היא מחמת שנשים עסוקות בגידול הילדים שהוא חשוב יותר מכל המצוות שבתורה. את מגדלת ילדים שהם חיילי העתיד של עם ישראל ואין לך דבר חשוב יותר מהעמדת דורות שהוא קיום העולם וקיום העם היהודי ולכן את יכולה להיות רגועה שאת התפקיד הכי נעלה והכי חשוב והכי קשה קיבלו הנשים, עליהם סומכים יותר  שהן יוכלו בעז""ה לחנך את דור העתיד של עם ישראל.

כמו כן הנשים קיבלו את התפקיד לסייע לבעל ללמוד תורה והנשים מקבלות שכר  כאילו הן למדו ועל כן הם אינם מפסידות כלל ועיקר.