חברה והשקפה

מה עם הגויים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב זמיר הכהן השלום והברכה! התורה מלמדת אותנו שהעולם הזה הוא רק פרוזדור שהחיים האמיתיים זה בעולם הנצחי העולם הבא, ושלא כל אחד זוכה לעולם הבא שלא מקבלים אותו בחינם שצריך ´לעבוד´ בשבילו. ביהדות כל הזמן מודגש שהתכלית זה העולם הבא שבזכות קיום תורה ומצוות שהקב´ה נתן לנו אנו יכולים לזכות לעולם הבא. ביהדות יש תשובות להרבה אנשים שמגיעים לצומת דרכים בחיים ושואלים את עצמם מה אני עושה בעולם הזה? השאלה שלי בעצם? מה עם הגויים להם אין תורה כמו אצלנו שמלמדת מה התכלית של החיים איך זה עובד אצלם? בתודה מראש חדוה

תשובה

שלום וברכה

תכלית הגויים איננה למטרה של תיקון העולם במלכות שד-י ואין להם כל השפעה על העולמות הרוחניים העליונים.

מצוותיהם גם כן אינם קשורים לדברים רוחניים, אלא בעיקר לצורך קיום חיים סדירים ולישוב הארץ.

אולם גם הגויים אשר ישמרו את שבעת מצוותיהם יזכו לקבל שכר בעולם הבא, לפי דרגת הרוחנית בעולם העשייה, ואנו בני ישראל, המחוברים בשורש נשמותיהם לעולם האצילות, נזכה להסתופף בעולם האצילות.

בברכה - בנימין שמואלי