תפילה וברכות

לפעמים אני מתפלל מנחה בשטיבלך והם לא אומרים את הקורבנות ישר אשרי קדיש ועמידה האם אני יכול להגיד את הקורבנות כשאני מסיים עמידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפעמים אני מתפלל מנחה בשטיבלך והם לא אומרים את הקורבנות ישר אשרי קדיש ועמידה האם אני יכול להגיד את הקורבנות כשאני מסיים עמידה אם אני מספיק לפני שהשליח ציבור עושה חזרה כי כך אני עושה האמת ןלפעמים אני אומר אחרי נקדישך את הקורבנות ולגבי התחנון האם אומרים כל יום א-ה וגם אותו אם אפשר להגיד תוך כדי חזרה או שחייב אחרי העמידה בזמנו?

תשובה

שלום וברכה

עדיף לומר את הקרבנות לפני תפילת העמידה, למרות שלא תתחיל את העמידה עם הציבור, ועדיפות עליונה היא להתחילת להתפל שתי דקות לפני הציבור וכך לא תפסיד כלום.

אין לומר כלום בשעת חזרת הש"ץ, אלא יש להקשיב לחזרה.

את התחנון אומרים כל יום.

בברכה - בנימין שמואלי