נשים

שמירת נידה

  • י"ד שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני אחרי לידת בת וכבר נידה במשך חודשיים וחצי עם כתמים טמאים שבאים והולכים ואני מרגישה שאני לא יכולה יותר. קשה לי עם הכל, ובמיוחד עם זה שאני לא יכולה לקבל אפילו חיבוק מבעלי בזמן הזה. הדבר הזה גורם לי לרצות להפסיק לשמור נידה לצמיתות. אני יודעת שזה דבר טוב, אבל איך יכול להיות שבזמן הכי קשה לאישה שכמעט מביא להתמוטטות נפשית ורוחנית אי אפשר לגעת אחד בשני? הדבר מעלה לי הרבה ספקות וקשיים באמונה ובחיים. מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

האמת שהדבר שכיח אצל הרבה נשים שקשה להם להיטהר לאחר לידה ובפרט לאחר לידת בת שבדרך כלל הדימום ארוך יותר מאשר לידת בן.

אשמח לך במייל נפרד דף עצות לקיצור המחזור שיעויל לך בעז"ה לסיים את הדימום ולטבול ואקווה בעז"ה שתוכלי להיטהר מהרה לבעלך ולא תקבלי מחזור עד לסיום ההנקה.

היי חזקה כי קרובה ישועתך לבוא בעז"ה.