שאל את הרב - כללי

למה עמלק חשוב כל כך?

  • י"ג שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, שאלתי מתחלקת בשני סעיפים: 1. למה הקב"ה נותן משקל כה רב לעמלק עד כדי כך שעל פי רש"י, "אין שמו שלם ואין כיסאו שלם עד שימחק שמו של עמלק כולו"? 2. אם עמלק כל כך רע ש"אין שמו שלם ואין כיסאו שלם עד שימחק שמו של עמלק כולו", אז למה מלפני אלפי שנים הקב"ה פשוט לא מחסל אותם טוטאלי? בתודה ובברכה, עליזה.

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקיצור ואקווה שהדברים יהיו ברורים בעז"ה.

כידוע יש כוחות קליפה וכוחות קדושה ועם ישראל צריכים לבטל את כוחות הקליפה וכאשר כל הקליפות יכלו יבוא משיח צדקינו וזה מלחמת הקדושה בטומאה ולהיפך כבר מראשית הבריאה.

עמלק הוא יסוד הקליפה וכאשר הקליפה תכלה משיח תבוא, בזמן מלחמת עמלק עדיין אל היינו ראויים להגיע למצב של ניצחון על הקליפות.