זוגיות

כיצד נדע מה ה' מייעד לנו

  • י"ב שבט התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום! אני חוזרת בתשובה כ3 שנים ב"ה .3 שנים של מאבקים ומלחמות יומיומיות עם היצר.נמצאת במסגרת אקסטרנית של מדרשיי'ה ולומדת בסמינר. אני בתקופה לא קצרה של שידוכים,כשיצאתי גם עם עובדים ולומדים וגם עם בחורי ישיבות. נפשי חשקה מאוד בתורה,וכל רצוני הוא לקיים את רצון ה' במלואו לקיים "שיוויתי ' לנגדי תמיד" .בכל דבר שקורה אני משתדלת לראות את ה' בדבר. גם בשידוכים. לכתחילה יצאתי רק עם עובדים ולומדים כי היו לי חששות בעקבות כל מה שחוויתי בביתי הפרטי. אך תמיד הרגשתי שאני שואפת ליותר,תמיד ידעתי שהטוב ביותר הוא בן תורה שעמל כל היום בתורה ואין זכות גדולה מזו ועם הזמן התקדמתי יותר והתחזקתי יותר והרגשתי מוכנה לעול הנדרש,הרגשתי שלשם ה' כיוון אותי כל חיי ודווקא הקשיים שחוויתי בבית קרו בשביל להכין אותי היטב לעול הנדרש.ויצאתי עם בני ישיבות אך שום דבר לא נתפס וכבר עייפתי..לאחר הפסקה קצרה הרב המשדך הציע לי עתה בחור המשלב תורה ועבודה כשאת לימודי התורה הוא מקיים בישיבה המוכרת לי ואני מחזיקה ממנה רבות,הוא המליץ עליו רבות בידיעה שהוא יודע כבר זמן שרצוני היחיד הוא רק בן תורה.שאלתי היא כיצד אדע מה ייעודי? אני מאוד חוששת מפגישות שווא.אך אני יודעת שכלום לא קורה סתם,ואולי ה' מעביר לי מסר שאיני רואה. עברתי די בשביל פשוט לנסות או לסמן וי ואני כבר עייפה מחיפושים..אני מרגישה שאיני יודעת מה רצון ה' ממני. מצד אחד אני מאמינה ויודעת שהטוב ביותר והנעלה ביותר הוא בן תורה שכל עמלו הוא בתורה.ואם לא אזכה לזה ארגיש שאני לא טובה ולא ראויה מספיק..מצד שני אולי זה לא מה שה' רוצה עבורי?הרב הקדוש רבי יורם אברג'ל ייעץ לי בהתחלה שהכי טוב לי הוא "חרדי טהור שגם עובד וגם לומד" לדבריו.אך מאז התקדמתי המון ועברתי כברת דרך..אז איך נדע מה הנכון?כיצד לבחור נכון ואיך ארגיש טוב עם הבחירות שלי?

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור במתן התשובה.

נא לכתוב אם השאלה עדיין אקטואלית ומה מצבך כיום ונשתדל לענות לך.