גניבת דעת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב! אני קלדן ומעמד ספרים, לפעמים אני מתבקש ממחבר מסוים שרוצה לכתוב ספר, לכתוב לו חלקים מהש´ס וכדו". לכל כמות מילים מסוימת אני לוקח סכום קצוב על ההקלדה [לדוגמא: ל-1000 אותיות 4 ש´ח] שאלתי היא: האם מותר לי במקום להקליד את החומר, דבר שלוקח זמן, פשוט להעתיק אותו ממאגר ספרים (באופן שמתיר לי בעל המאגר) ובכך לחסוך זמן, האם יהיה מותר לי לקחת אותו סכום על המילים כמו שאם הייתי מקליד מתוך ספר, ובלי לומר למחבר שהעתקתי את החומר מתוך מאגר ספרים. האם אין בזה גניבת דעת? נ.ב. נראה לי שאין נפ´מ למחבר איך העתקתי את החומר, אך אולי הוא לא היה מסכים לשלם את אותו מחיר. אם אפשר בבקשה לקבל גם מקורות לתשובה, כדי שאוכל להרחיב את הידע. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אסור לך לקבל לפי מקשים, יש לך לקבוע מחיר מיוחד על העתקה מהאינטרנט.

עלה והצלח - בנימין שמואלי