שאל את הרב - כללי

שבועה:::

  • י' שבט התשע"ו

שאלה

יש לי שאלה. אם כביכול נשבעתי למרות שלא התכוונתי לשבועה בכך שאמרתי ב"אמונה בהשם" שאם אקבל כך וכך כסף אז אתן לאמא שלי למכשיר שמיעה אם היא רוצה.אבל אחרי תוך כדי דיבור אמרתי שזה אסור אולי מהלשון שלי והתכוונתי לבטל.ואחרי היא אמרה לי תגיד בלי נדר .ועוד עשיתי תנאי לפני יום כיפור וראש השנה זה אמור לעזור לי כי לא התכוונתי לשבועה פשוט רציתי לתת סמך לדבריי.האם זה נדר,שבועה או לא יודע מה?והיא כנראה שלא תרצה מכשיר שמיעה כי רציתי לתת לה סכום מאוד קטן ומכשיר שמיעה עולה המון.אז מה לעשות/?תודה הרב. זאת ההודעה השניה שלי כי רציתי לתת אתכל הפרטים במדויק. בלשון של השבועה זה היה אם היא רוצה עכשיו אבל לא חושב שהתכוונתי לאחר זמן שהיא רוצה ובכך אצטרך לשמור לה את הכסף.אני ממש לא יודע מה לעשות.כי אני רוצה להשתמש בכסף.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

אחרי הבירור אצל ראש רבני האירגון, הרה"ג שמאי קהת גרוס שליט"א, הורה שכן יש לשאול על הנדר לפני שלושה.

הפתח להתיר יכול להיות שאתה לא התכוונת לתת לאמא את הכסף אם היא תרצה אח"כ, ורק רצית להראות לה שאתה מוכן לתת את הכסף אם היתה מסכימה לקבל אותו באותה שעה.

בברכה,

רב נחום