שאל את הרב - כללי

בר מצווה - עליה לתורה והנחת תפילין

  • ח' שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי תאומים המגיעים למצוות ביום י"ד באדר א' (16.2.16). האם אפשר לעשות עליה לתורה והנחת תפילין יום קודם למרות שגיל המצוות הוא יום למחרת? לי נאמר שאפשר אבל קיבלנו כמה תשובות שונות. יש כאלה שאומרים שאפשר לעשות בר מצווה יום לפני, יש כאלה שאומרים שצריך לעשות הנחת תפילין ביום בר המצווה וביום חמישי לעשות עליה לתורה. מה נכון לעשות? אודה לתשובתך בדחיפות ובהקדם. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה, ומזל טוב.

הנחת תפילין אפשר לקדם, אבל העלייה לתורה אין לקדם לפני יום הבר מצוה. לכן אי אפשר להם לעלות לתורה קודם יום חמישי.

אפילו אם לא מקדימים את יום הנחת תפילין, מכל מקום, הם חייבים להניח תפילין (הכי מאוחר) כבר מיום שלישי - וזה אע"פ שלא יעלו לתורה עד יום חמישי. (אפשר גם לאחר את העלייה לתורה (כגון להמתין לשבת) אם יש צורך).

 ויהי רצון שיהא הכל בשעה טובה ומוצלחת, ושתזכו לראות מהם הרבה נחת,

רב נחום