אמונה

מספר שאלות||||

  • ח' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב! ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. מה עושים בשבת כשנגמרים המים במיחם וחייבים מים חמים עבור אוכל לתינוק? 2. האם מותר לחמם במיקרוגל דג ומיד לאחר מכן לחמם מאכל בשרי? 3. אם מוסיפים מעל סיר בשרי רותח מלח ישירות מהמילחייה, האם זה הופך את המילחייה לבשרית ואז אסור להשתמש בה למאכל חלבי? 4. אם שופכים מים חמים מהקומקום החשמלי מעל סיר בשרי רותח, האם הקומקום נהפך לבשרי בעקבות האדים ואז אסור למזוג ממנו למשקה חלבי? במידה וכן, אפשרי להכשיר את הקומקום? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. מבקשים מהשכנים. אם יש לך דוד שמש ניתן להשתמש במי הדוד שמש.

2. כן.

3. יש להיזהר בזה מאוד.

4. כנ"ל. יש להכשיר במילוי הקוקמום על למעלה והרתחתו.