זוגיות

דרך חיים- דרך התורה! - צניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב.. אני וארוסתי כבר 4 שנים ביחד והצעתי לה נישואין ברוך ה" שנזכרתי.. חזרנו בתשובה משתדלים לשמור כמה שאפשר.. נגיעה חתונה מופרדת ועוד כמה דברים.. ושנינו משתדלים ללמוד כמה שיותר על התורה הקדושה ועל הזוגיות בפרט.. לא קל ויש המון מחלוקות.. השאלה היא כזו.. בדת שלנו היפה לפעמים יש אנשים שדי מכערים אותה.. וע´י זה גורם מחלוקות בפרט לנו.. עכשיו מחילה מכבוד כל הרבים שאנקוט בשמם אני מכבד את כולם ואף למדתי מהם המון וכל מילה שאומר תזכף אך ורק לזכותם בכל המובנים.. אני נוהג לשמוע הרצאות של כלל הרבנים.. וישנם סגנונות שונים.. וארוסתי שומעת את הרבנית שלה- הרבנית ימימה מזרחי שאצלה השיעורים יותר מדברים על חוכמת התורה בנועם וכו".. אני גם שומע רבנים בסנון הנ´ל כמו הרב זמיר כהן והרב יצחק פנגר.. אך לפעמים אני שומע רבנים שמדברים בצורה קצת יותר חריפה.. כמו הרב יוסף מוגרבי או הרב דניאל זר שליט´א והמון פעמים קורה שדעות רב כזה שונות מהדעות של הרב האחר.. וזה יוצר בעיה מאד חמורה שאני רוצה למשל להסבירלה או היא לי משהו שלמדנו פתאום הופך להיות ההיפך הגמור ממה שהיא שמעה.. סתם דוג" שמעתי הרצאה לגבי צניעות.. ואף ראיתי סרט חדששששש שיצאה ממש לא מזמן שנקרא הסוף (סרט מאד מפחיד יש לומר) שמספר על כל ההשתלשלות של המשפט בעולם הבא) ושם הוא מספר כמו בחלק מהרבנים ´היותר תקיפים´ שאישה צריכה להיות מלכה בבית עם הכיסוי ראש הכי יפה ליד בעלה ובחות שתהיה כמו סמרטוט שלא ינעצו בה עיניים כל ההולכים ברחוב... עכשיו פשוט הדבר שבחורה צריכה להיות נקיה ומטופחת גם ברחוב אך איננו מצליחים להגיע לאמצע הדרך בין הדברים של הרבנית לדברי הרבנים או כל דברים האחרים של כלל הרבנים.. לגבי בושם של אישה או כל דבר ודבר בפרט בצניעות אך גם בהמון דברים אחרים.. שאלתי פעם תלמיד חכם והוא אמר לי שהרבנים התקיפים הם בכלל לא מחמירים וזה אפילו לא טיפה ממה שציוונו לעשות בשו´ע אך איני מצליח לגשר פערים בין כל הרבנים.. ללא כל ספק אני בטוח שאלו ואלו דברי אלוקים חיים אך הבעיה היא שלפעמים זה די סותר את הלימוד שלנו האחת מהשני.. מחילה שהארכתי... תודה מראש אלירן!

תשובה

שלום וברכה

אין לנהוג כמחמירים אלו.

ויש לאשה ללכת בצורה מכובדת כבת מלך ולהתאפר בצורה מבוקרת וכו´ ולהתבשם להנאתה האישית.

כך מורים כל גדולי ישראל.

אשמח לפסוק לך בכל שאלה לפי הכרעת כל גדולי ישראל.

בברכה - בנימין שמואלי