אמונה

אני חוזרת בתשובה אבל עדיין הכל תקוע הזוגיות עבודה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שמי הוא שרה ועברתי לא מעט דברים בחיי המון עוונות עשיתי אי כיבוד הורים סבל רק גרמתי להם אם זסה גזל המון...לשון הרע שלא נדעע לא על אף אחד אני מרגישה שכל יום שעובר אני מתקרבת יותר אל הקדוש ברוך הוא יתברך שמו לעד אחרי כל המיקרים האלה עברתי 4 שנים של יאיסורים לא חלקם פיזיים חלקם נפשית כעת אני חוזרת בתשובה אבל עדיין הכל תקוע הזוגיות עבודה..הכל אני נורא מפחדת שהקדוש ברוך הוא לא מחל לי..כי עברתי המון הייתי שנה שלמה בבית בלי עבודה ובלי לצאת כמעט מהבית עד שלאחרונה בעקבות המלחמה בדרום התחלתי לחזור בתשובה לקחתי על עצמי מצוות לאט לאט בע´ה אני יותר התחזק עדיין לא הולך לי הייתי אצל הרבה אלעזר בבאר שבע ונפגעתי מאוד שלחתי מכתב והוא לא החזיר תשובה חזשבתי שעדיין לא מחלו לי כנראה מלמעלה אני נורא מיואשת אבל עדיין דבקה ומאמינה שיהיה טוב...

תשובה

שלום וברכה

התשובה מכפרת על כל עוון נקודה.

אין צורך בהסכמת רבנים על כך, הדברים מבוארים בהרחבה בתורה ובדברי הנביאים.

פגיעה בהורים דורשת שתבקשי גם כן סליחה מההורים, ובכך את מתכפרת לגמרי.

התשובה על שאר החטאים שבין אדם למקום, צריכה להיעשות על ידי כך שתקבלי על עצמך לשמור את המצוות כראוי. ללא החלטה זו אין כאן תשובה מושלמת.

אכן עלייך לעשות את צעדייך בתשובה במתינות, אולם לא להשתהוה יתר על המידה, ולנסות למצוא את הדרכים איך לעשות את הכול כראוי, אין אפשרות לוותר על אף מצווה.

זה שהרב אלעזר לא השיב לך לא אמור לשנות לך כלום, רוב המכתבים לא נענים אצלו עקב העומס הרב.

אשמח לסייע בידך עוד ועוד בדרכך שתתקדמי בדרכך לאלוקים.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי