תפילה וברכות

שאלתי בנושא קריאת שמע שעל המיטה. ישנו חלק שבו אומרים חטאנו עווינו פשענו פגמנו החלק הזה מחליש אותי כי כאילו, עשיתי את כל המאמצים שלי ביום להיו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,מה שלומך? שאלתי בנושא קריאת שמע שעל המיטה. ישנו חלק שבו אומרים חטאנו עווינו פשענו פגמנו וכו" עכשיו,אני מנסה להתחזק כמה שיותר אבל החלק הזה אני חושבת רק מחליש אותי כי כאילו, עשיתי את כל המאמצים שלי ביום להיות צדיקה וטובת לב ולפני השינה אני אומרת שחטאתי וכל זה..זה מוריד ממני את הרצון להתחזק כי כל כך התאמצתי וזה מוריד את כל החשק להתחזק. אני מקווה שתסביר לי למה אנחנו אומרים את זה, למה זה מועיל. תודה מראש, בת של מלך.

תשובה

שלום וברכה

אין זה מבטל חלילה את כל המצות שלך ואין לך להתייחס לכך רק לחטאים.

אולם מאחר ובכל יום עולה האדם לשמיים ורושם את מעשיו, ואנו מעדיפים לכתוב רק מצוות ומעשים טובים, ולא לכתוב חלילה גם פשעים וכדו´, אנו מתוודים על הטעויות אפילו הקטנות ביותר, שעשינו במשך היום ומבקשים עליהם סליחה וכך נשמתינו עולה נקייה וטהורה למעלה.

אולם חלילה להתבונן רק בחטאים וחובה עלינו להתבונן גם במעשינו הטובים ולזכור שזכינו היום להתעלות יותר מאתמול וכן על זה הדרך בכל יום.

בהצלחה - בנימין שמאולי