שבת

פיטורים ביגלל השבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתחזקת כבר 3 חודשים , לקחתי על עצמי טהרת המשפחה לפני כחודש ביקשתי מהמעסיק שלי לא לעבוד בשבתות .(אני עובדת בתיירות).בהתחלה זה התקבל מכיון שכל הצוות נענה מזה. העסקנו ערבי שיחליף אותנו. אך לפתע ניהה תסיסה בעבודה היצר הרע נכנס לתמונה,הפקידה שעובדת איתי פתאום הורידה את המסכה והתנפלה עלי בטירוף שאני יעוף מהעבודה ,שהיא לא מוכנה לעבוד שבתות וחגים ואני יהיה בבית. החברה מאוד מעונינת להמשיך לעסיק אותי אך בתנאים רגילים המשך עבודה בשבת. ביום שלישי אני כנראה עומדת לפי פיטורים ככבר הזהירו אותי.אני מבקשת חיזוקים כי אני לא מוכנה לעבוד שבתות זה סופי.למרות התקופה הקשה אני מוכנה ללכת הביתה שהי יעזור לי תודה רותי

תשובה

שלום לך בת ישראל הקדושה המוסרת נפשה על קדושת השבת

אשרייך שזכית למסור את נפשך על קדושת השבת, ועד שויתרת על מקום עבודתך למען שמו יתברך.

השבת היא מקור הברכה והשבת משלמת למוסרים את נפשם עליה, וכבר אמרו חכמים על מי שמבזבז ממונו כדי לענג את השבת, שהבורא מחזיר לו הכול, ואמרו חכמים לוו עלי ואני פורע, - ה´ משלם את ההלוואות, ומחזיר את כל החובות ללווה.

וקל וחומר שמי שזכה להיות מפוטר על קדושת השבת, בוודאי הבורא יתן לו שפע של ברכה, ושפע של השפעה רוחנית.

מה גדול שכרך לעולם הבא ואשרייך שמסרת את נפשך למען הבורא.

אנו עושים רק השתדלות לפרנסתינו והפרנסה הוא מבורא עולם, וברור שלא יהיה לך כל הפסד מכך שאת מוסרת את נפשך לבורא עולם.

בברכה - בנימין שמואלי