שמיעת מוסיקה של נשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, האם מותר לגבר לשמוע מוסיקה לועזית ששרה אישה? וליהנות מכך? מהו האיסור בשמיעת ´קול באישה ערווה ´. אודה לכבוד הרב על תשובה מפורטת בנושא.

תשובה

תשובה מקוצרת מתשובת כבוד מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א

שו"ת יביע אומר חלק א - או"ח סימן ו

נשאלתי בדין קול זמר של אשה בגרמפון או ברדיו, אם יש בו משום קול באשה ערוה.

...והנה כשמכיר את האשה ששומע קולה, נראה דבודאי יש לאסור משום קול באשה ערוה. ..שכששומע קולה ודאי דחיישינן שיהרהר אחריה כיון שהכירה כבר.

והנה ראיתי בשו"ת מהר"ם שיק (חאה"ע סי´ נג) שכתב, דנראה דלא שייך קול באשה ערוה אלא ברואה את פניה או יודעה ומכירה, כעין מ"ש במגילה (טו) רחב בשמה זינתה ויעל בקולה וכו´ והוא דידעה ומכירה.

...ונראה דעל כל פנים אם ראה צורתה בתמונה אין להקל בזה וחיישינן להרהור,

...המורם מכל האמור, דביודע ומכיר את האשה המנגנת אפי´ ע"י תמונה אסור לשמוע קולה בגרמפון או ברדיו, אבל אם אינו מכירה מותר, ואין בזה משום קול באשה ערוה. והנראה לענ"ד כתבתי.

עובדיה יוסף