חברה והשקפה

מה לעשות כדי לתקן פגם הברית

  • ו' שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני שומר תורה ומצוות בעבר אני פגמתי בברית ואני לא ידעתי שאני חוטא עד שהבנתי שזה חטא פגמתי כול יום במשך חמש שנים וכשהבנתי שזה חטא הפסקתי. היום פגמתי עוד פעם אחרי תקופה ארוכה וזה לא שבאמת רציתי סתם פגמתי ועכשיו אני מצטער מה לעשות תודה(עוד פעם תשובה על זה.

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית לשוב בתשובה על חטא זה ולהפסיק את החטא, ברגע שקיבלת על עצמך לא לחטוא יותר כיפרת על חטאי העבר. הנפיהל החדשה אינה מעוררת את חטאי העבר וחטאי העבר כבר נעלמו בתהום הנשיה.

תשובה אמיתית היא הכפרה הטובה ביותר על חטא זה. חוזרים בתשובה ומתחרטים מעומק הלב ומבקשים מבורא עולם שיחוס וירחם עלינו ויסלח לנו מהרה.

אשמח לסייע לך עוד

עלה והצלח,

בהערכה,