אמונה

אמונה ואבולוציה

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב ומצטער על ריבוי השאלות. אני ראיתי היום את הסירטון של הרב זמיר בנוגע לאבולוצעה והתעוררו בי כמה שאלות. שאלה 1 אם אפשר מקורות מדעיים למה שהוא אמר על המינרלים שמאיצים את תהליכי ההתאבנות. שאלה 2 איזה תשובה יש לזה שהעולם מתקיים מילירדי שנים שאלה 3 הרב זמיר אמר שהיו ראמים גם בימי דוד אז איפה שאר הדינוזאורים שהמדע מכיר ואם היו ראמים בימי דוד איך הם נכחדו תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. נא ראה בלינק:

http://www.hachotam.org/he-il/youth/articles/Science-and-Faith/---------/

2. גיל העולם מבוסס על ההנחה שחומר העולם התחיל מחומר אפסי; ולכן מנחשים המדענים כמה יכול להיות פרק הזמן שיקח בכיד שהעולם יתפתח מן אפס חומר ועד למצב מורכב שאנו  רואים אותו בו כיום;

אמנם כאשר אנו מקבלים שהעולם נוצר כבר מרגעו הראשון על ידי בורא כל יכול שמלא ידע וחכמה, עם כל השלמות של החומר שאנו רואים אותו כיום, ולא היה דרוש זמן כלל להמתין לפי הקצב של פיתוח ממצב של אפס חומר,  אם כן י"ל שברגעו הראשון העולם כבר נוצר עם חומר במצב מושלם כזה שהיה נראה לרואה אותו מיד כאילו לקח מלירדי שנים או יותר להתפתח.

3. הראיה מן הראם היתה רק להראות שהיו קיימים בריות הרבה יותר גדולים בזמנים קודמים מאשר אנו רואים כיום.

אבל לא היתה כונה לומר שהראם היא דינוזאר.

שאר הדינוזארים - שהיו יותר דומים לזוחלים (- לא כמו הראם) - יתכן שנספו כולם בשעת המבול.

זה שנכחד מין הראם ככל שידוע לנו היום, יכול להיות שנעשה מסיבות לגמרי טבעיות, וכמו בכל שאר המינים שנכחדו לאורך הדורות עקב ציוד מבני אדם, וכדו'.

בברכה,

צוות הידברות