זוגיות

שידוכים - האם יש טעם להמשיך?

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, נפגשתי עם בחורה רווקה בת 35 בעלת תשובה. אני בן 32 גרוש +1 הילד אצלי 50% מהזמן. בפגישה השנייה זיהיתי אצלה (ככה לפחות נראה לי) עקשנות וחוסר חיבור למציאות. היא רוצה מאוד שבעלה לאחר החתונה ילמד חצי יום ואין בכוונתה לצאת לעבוד. אני עובד היום בעבודה מסודרת ולומד שעה ביום. הרצון שלי לאחר החתונה ללמוד שעתיים ביום ובעזרת ה' להוסיף עוד זמן ללימוד. יש לציין שהיא חזרה בתשובה דרך מדרשיה ליטאית בירושלים ואני חזרתי בתשובה שלא במסגרת ישיבתית אולי מכאן נובע השוני בינינו... איך אני אמור לפרנס את ביתי לשלם מזונות לגרושה וללמוד חצי יום כאשר היא לא מתכננת לעבוד? אני יודע שתלמוד תורה כנגד כולם אבל בכל זאת צריך להכיר את המציאות. חוץ מזה גבר שלומד כל יום 4-5 שעות זה לא מבטיח שהוא יהיה בעל טוב. היא נשמעת לי מאוד בררנית ועקשנית ומאידך יש לה את הרצונות והשאיפות שיש לי רק שהיא רוצה הכל כאן ועכשיו. האם יש טעם להמשיך לפגישה שלישית?? שי

תשובה

שלום וברכה

יש טעם לפגישה שלישית כדי להבהיר לה שאתה ממשיך כפי שהמשכת עד היום ועליה להחליט אם היא מעוניינתת בכך. תציע לה שתייעץ עם אחד מרבני המדרשה שלה. אם היא לא תרצה לקבל אותך כמו שאתה תסיים את הקשר.