תפילה וברכות

תפילה:"

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

קיבלתי על עצמי להתפלל כל בוקר. ואני לא מצליחה לעמוד בזה כי אין לי זמן. מה אני חייבת להתפלל?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יש לך להגיד לפחות את כל ברכות השחר (חוץ מברכת "על נטילת ידים" - שזה שייך רק למי שמתפלל שמונה עשרה של שחרית).

כמו כן, אפילו אם אין לך הרבה זמן, תוכלי לקיים מצות תפלה מן התורה לפי הרמב"ם:

שכל 24 שעות, תאמרי לפחות פעם אחת בינך לבין הקב"ה במילים שלך:

1)דברי שבח להשם;

2)בקשה מאת השם [או בשבת שלא אומרים בקשות פרטיות על ענינים גשמיים, אז תתפללי לזכות לטהרת הלב לעבוד את השם];

ו3)דברי הודאה ותודה להשם.

ואין לזה זמן מסויים,

ולא צריך להיות בנוסח מסויים, ומותר להביע את זה במילים ובשפה שלך. ומשפט אחת לכל קבוצה שנזכרה, יספיק.

וזה לא יקח לך הרבה זמן, וגם אינו דבר קשה

בברכה,

רב נחום