שאל את הרב - כללי

קביעת עתים לתורה

  • ג' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני לא מחשיב את עצמי דתי, אבל אני בן אדם מאוד מאמין ואני מקווה בע"ה להתחזק בעתיד באמונה ובקיום מצוות, זה לא קל אבל אני מקווה שהזמן שלי יגיע. לשאלתי, רציתי לדעת מה בדיוק נחשב לקביעת עתים לתורה וכיצד אני יכול להתחיל בצעדים ראשונים בעניין זה ? האם שמיעת הרצאה של רב נחשב ללימוד תורה ? האם שמיעת דרשה או הלכות נחשב ללימוד תורה ? האם אפשר לעשות את זה מהבית ? מהאתר שלכם ? אשמח לקבל הכוונה. תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

אשריך שאתה עושה צעדים להתחזק; ויהי רצון שתזכה לראות האיך שהשם מסייע לך להתקדם הלאה!

ענין "קביעת עיתים לתורה" הוא חיוב של לימוד של משהו מן התורה כל בוקר וכל ערב, באופן קבוע ותמידי.

לצורך כך אפשר לשמוע שיעור- אפילו באתר, אפשר ללמוד הלכה חדשה,  או ללמוד ספר בבית, ככל אשר אתה לומד דבר חדש בתורה לאותו חצי יום, אתה מקיים ענין קביעת עיתים לתורה - ובלבד שתעשה כן בכל יום ויום.

אבל עדיף יותר אם תוכל ללמוד ביחד עם מישהו באותו זמן בכל יום, שזה נקרא "לימוד בחברותא", כי כבר אמרו חז"ל, שההבנה של מישהוא שלומד ביחד עם עוד יהודי  היא הרבה יותר במעלה ובבהירות מאשר הלומד רק עצמו לבד.

ואם אתה מעוניין לקבל עצה או הדרכה לצורך מציאת חברותא מתאימה - שיכול ללמוד אתך דרך הטלפון - ולאיזה שעה שאתה רוצה, או ליתר מידע בנושא של קביעת עיתים לתורה, נא המצא לנו טלפון לקישור.

בברכה,

רב נחום