נשים

חייב גרביים??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עד היום הייתי בטוחה שחייב להשים גרביים למדתי בבית ספר חרדי 10 שנים ובעקבות בעיות ובלי ברירה עברתי לבית ספר חילוני אני משתדלת להתחזק למרות שקשה גם בצניעות אבל גרביים זה הדבר שהכי קשה לי אני גרה בסביבה מסורתית והייתי שמה גרביים רק לבית ספר החרדי וקראתי באתר של שאלות ותשובות של אנשים מישהי שאלה אם גרביים זה הלכה או חומרה ובתחילת התשובה שענה לה ציטט מקיצור שולחן ערוך ואחכ כתב´. לסיכום: הכל תלוי במנהג המקום, אם את גרה באיזור חרדי ולא הולכת עם גרביים הרי אינך נוהגת כמנהג המקום וכאן סביר מאוד להניח שאת עוברת על איסור, אולם אם את לא מתגוררת באיזור שמקפידים בו על כך, מעיקר הדין יש מי שיתיר לך ללכת עם חצאית שלושת רבעי בלי גרביים, אבל אם את שואלת את דעתי, לכי עם חצאית ארוכה ותפתרי בכך את כל הבעיות והצדדים שמחמירים. בנוסף יש נקודות נוספות שכדאי שתקחי בחשבון, למשל אם את משמשת דוגמא אישית לחברותיך או לאחיותייך והן יראו שאת הולכת בלי גרביים, אזי היות והן תופסות ממך ואת המודל לחיקוי שלהן את עלולה להכשיל אותן חלילה ולמרות שהן היו מסוגלות ללכת עם גרביים בגללך הן ילכו בלי גרביים וחבל. בנוגע לשאלה שלך, את צריכה לחשוב טוב איך את מרגישה כשאת מתפללת נניח בלי גרביים עם חצאית שלושת רבעי ועם סנדלי שורש, האם את מרגישה לא נעים? או יותר נכון האם היית הולכת כך גם לפגישה ממש חשובה עם אדם זר? אם זה לבוש שבעיניך הוא לבוש מכובד ולא היית מתביישת ללכת בו גם לפגישה חשובה ואת לא מהווה דוגמא אישית לאף אחד וזה רק בינך לבין עצמך ואין לך מצפון בכך, אני חושב שמעיקר הדין מותר לך ללכת בלי גרביים כל זמן ששאר גדרי הצניעות לא נפגעים כתוצאה מכך, אבל אל תעשי זאת אחותי היקרה, תהיי בת מלך אמיתית ותלכי עם חצאית ארוכה, כי אין דבר יפה יותר מבת מלך שמוכנה לכסות את גופה למען השכינה הקדושה אני מבינה מכאן שאם אני גרה בסביבה שלא נוהגים כך ובטח שלא בבית ספר אז יש היתר ללכת בלי גרביים?? גם שאני שמה חצאית שלושת רבעי כמובן שעוקפת את הברך?? תודה מראש..!!

תשובה

שלום לך

לדעתינו אין כל היתר ללכת ללא גרביים.!!!

כך מורים כל גדולי דורינו הגר"ע יוסף הגר"ש ואזנאר ועוד.

קדשי שם שמים ובפרט בבית ספר חילוני שאת צריכה להיות גאה מאוד ביהדותך ולהבליט אותה, ולא להתבייש בה חליה.

קדשי שם שמים ברבים!!!!!!

עלי והצליחי - בנימין שמואלי