אמונה

איך מחזירים את הבעל בתשובה?

  • א' שבט התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום! שבוע שעבר בעלי יצא לטיול עם חבר שלו לחרמון. שם הוא החליט לקנות דבש(אם אני לא טועה ממוכרים דרוזים). אין עליו כשרות! הוא קנה כמה צנצנות ויש צנצנות שבתוך ההדבש יש גם פיצוחים כאלה כמו אגוזים, וכדומה. אפילו שום דבר בעברית לא ראיתי שכתוב. כתוב מאחורה רק באנגלית וערבית! ממש יצאתי נגד זה, אבל הוא לא מקשיב לי. הוא טוען שזה כולה דבש ושלא יכול להיות לא כשר כי לא מדובר בבישול. הוא אוכל מזה חופשי ואני לא יודעת מה לעשות כדי שיפסיק. אנחנו דתיים. אני כבר כשנה שומרת כשרות לחומרה שתהיה מהדרין או בדצ. והוא לעומת זאת אוכל מאכלים עם אבקת חלב נוכרי. טוען שזה מותר ושאין בכך שום בעיה. כמו כן חושב שהדרך שלי לא נכונה שאני התחלתי לשמור כשרות לחומרה. ומספיק כשרות רגילה. גם כיפה הרבה פעמים שוכח לשים(ואני כבר כשנתיים מקפידה על כיסוי ראש מלא, למרות שממש לא קל לי בזה ). אני מרגישה שהוא ממש מתרחק מהדת. לא יודעת מה לעשות ואיך לגרום לו להתחזק. תתנו לי עצות. תזכו למצוות- אמן!

תשובה

שלום וברכה

אציע שאחד מהרבנים יחזור אילייך טלפונית כדי לבדוק את האפשרות הנכונה והטובה ביותר.

אם תרצי בכך, נא לכתוב לי ונשוב אילייך.

אם זה לא אפשרי נא לכתוב לי ונשתדל לסייע בידך.

ברכה,